Aquarel van een kind in therapie bij Sandyroad

Therapie voor kinderen

Mist je kind zelfvertrouwen en heb je het idee dat je kind soms (over)gevoelig reageert? Of word je kind snel boos of verdrietig? Voor kinderen kan het dagelijks leven soms al te veeleisend zijn, waardoor er gevoelens van onrust, twijfel, schaamte, angst, woede en eenzaamheid kunnen ontstaan. Kinderen spiegelen ook vaak de ouders, dat wat er op een onbewuste en diepere laag speelt.

Omdat je als ouder dicht bij je kind staat kun je je soms machteloos voelen in hoe je met al die verschillende emoties om kan gaan.

Iedere situatie en ieder kind is uniek, daarom maak ik geen gebruik van vaste methoden. Ik werk vanuit vertrouwen en de verbinding die je kind en ik met alkaar aangaan. Samen gaan we op een creatieve en speelse manier op ontdekkingtocht, op zoek naar zijn/haar kracht en kwaliteiten. Mijn doel is om je kind te leren zelf oplossingen te vinden, die ze kunnen inzetten in voor hun lastige situaties.

Ik maak gebruik van lichaamsgerichte oefeningen, creatieve werkvormen, systemisch werken, verhalen en visualisaties, en soms gaan we naar buiten.

Belangrijk: vóór aanvang van sessies met kinderen onder de 16 jaar, is toestemming van alle wettelijke voogden nodig.
Neem contact op